איך מחזקים חוסן אישי בזמן מלחמה/ מירב דיין
דף הבית » חדשות בשרון » איך מחזקים חוסן אישי בזמן מלחמה/ מירב דיין
ביקרו בכתבה: 1,791
חוסן אישי – טיפים ואסטרטגיות לחיזוק החוסן הנפשי בזמן מלחמה
הרגשה בטוחה היא הבסיס לנפש בריאה, אבל מאז ה-7 באוקטובר התחושה הזו כאילו נעלמה. חלק גדול מהאנשים סובלים מלחץ, חרדה, כעס וחוסר אונים. במצב הזה הגוף עובר למצב הישרדות, וכל המערכות מתכווננות להתמודדות עם איומים. חלק גדול מהאנשים חווים גם את התסמינים הבאים:
- אובדן מלא או חלקי של היכולת לחשוב בהגיון ובעקביות.
- קושי לנתח ולקבל החלטות מושכלות.
- כעס.
- לחץ.
- קהות חושים.
- מתח בשרירים.
- אובדן תיאבון.
אם הלחץ הוא קצר מועד, הוא אינו גורם לפגיעה משמעותית בבריאות הפיזית או הנפשית. עם זאת, מאז ה-7 באוקטובר אנחנו נמצאים בטראומה קולקטיבית, ארוכה ומתמשכת, ובמצב הזה קשה מאוד לשמור על בריאותנו הנפשית, אבל זה חיוני שנעשה זאת, לכן, זה כל כך חשוב לפתח את החוסן האישי.
חוסן אישי הוא היכולת להתמודד עם מצבי לחץ, ולהסתגל למצבי טראומה, איומים, אסונות או עומסים משמעותיים של מתח. מדובר ביכולת לשמור או לשחזר את האיזון והביטחון העצמי שלנו.
איך מעלים את החוסן האישי בזמן מלחמה?
- תזונה מאוזנת –
תזונה נכונה ומאוזנת אינה רק מקור לאנרגיה, אלא היא הבסיס לחוסן וחיים בריאים. במיוחד בזמן מלחמה, חשוב לספק לגוף מקורות אנרגיה בריאים, שישמרו עליכם ועל המערכת החיסונית שלכם. זה כולל: פירות, ירקות, חלבונים, פחמימות מלאות, שומנים בריאים קטניות וגרעינים.
- פעילות גופנית –
פעילות גופנית היא כלי אופטימלי להעלאת החוסן האישי, והיא מוכיחה פעם אחר פעם את יכולתה לשפר את מערכת החיסון, הבריאות הנפשית, הביטחון העצמי ואת תחושת היציבות והשלווה.
- הפחתת מתח וסטרס –
מאז ה-7 באוקטובר, מתח וסטרס הפכו להיות חלק טבעי מהחיים שלנו. חשוב שתזכרו שכאשר אתם מתמודדים עם מתחים בלתי פוסקים, הדופק שלכם מואץ, אתם נושמים מהר יותר, השרירים שלכם מתוחים והמוח צורך יותר חמצן. אם תגובת הלחץ נמשכת זמן רב מדי, היא עלולה להזיק לבריאותכם. כדי להפחית את רמות המתח והסטרס שלכם כדאי שתעשו את הדברים הבאים:
- האזינו למוזיקה.
- נשמו נשימות איטיות ועמוקות.
- צאו לשמש בשעות הבטוחות.
- עשו מדיטציה.
- הפחיתו זמן צפייה בחדשות.
- עשו מתיחות.
- התנתקו.
- צאו לטיול קצר.
- חבקו מישהו קרוב.
- שינה איכותית –
שינה איכותית חשובה לחיזוק החוסן האישי. נסו ללכת לישון בשעות קבועות, הימנעו ממסכים וצרו לעצמכם רגעי רוגע לפני השינה.
- תקשורת פתוחה –
אחת הדרכים להגביר את החוסן האישי, היא לשתף את המצב ואת התחושות עם אנשים קרובים שאתם סומכים עליהם. יצירת קשרים חברתיים יכולה להקל על העומס ולתת תמיכה רגשית, ובכך להגביר את החוסן האישי.
- גישה חיובית –
לא תמיד אפשר לשנות את המציאות, אך בחירה בגישה חיובית יכולה לשנות את אופן ההסתגלות שלכם למציאות בכלל, ולמלחמה בפרט.
מה לא כדאי לכם לעשות
- אל תסתירו את הרגשות שלכם – רגשות לא הולכים לשום מקום והם נוטים להצטבר.
- אל תקבלו החלטות כשאתם בהצפה רגשית – רוב האנשים מתחרטים על החלטות כאלה.
- הגבילו האזנה לחדשות ודיווחים – הקפידו להתעדכן ממקורות מידע רשמיים ואמינים.
- הגבילו צריכת אלכוהול או תרופות הרגעה – אלו חומרים שיכולים להקהות את ההכרה לזמן קצר ולהפחית את הרגישות, אבל ברגע שהם מתחילים להתפוגג, אתם תרגישו את ההשפעה ההפוכה.
- זכרו שכל עוד אתם חיים, יש תקווה למחר טוב יותר. הערך האנושי הגבוה ביותר הוא החיים.
חשוב שתזכרו שבזמן מלחמה, החוסן האישי הוא מפתח חשוב שיעזור לכם להתמודד עם האירועים המטלטלים שמתרחשים במדינה, לכן הקפידו לעשות כל שביכולתכם כדי להגביר אותו.
לחצו לשיתוף: